Annonce
Krop & velvære

Sådan gør du kroppen forårsklar: 5 nemme hverdagsrutiner

Foråret er i fuldt flor, og ligesom du giver dit hjem en forårsrengøring, skal du også sørge for at kroppen fungerer optimalt. Med disse 5 nemme hverdagsrutiner kan du møde den lyse sæson fuld af energi og overskud. Prøv selv – og se, hvor hurtigt du kan få nye, sunde vaner.

Advertisement

1. Tag trappen – altid

Hvis det kan virke uoverskueligt at få tid til at gå til sport i en travl hverdag med job, familieliv og venner, så husk, at dette ultranemme tip faktisk kan gøre underværker. Gør det til din nye vane at se langt efter elevatoren, hvad enten du befinder dig på jobbet, i stormagasinet, metroen osv. Du tager nemlig trappen i stedet og glæder dig over, at blot to minutters daglig gang op ad trappen forbrænder ca. et halvt kilo fedt om året. Daglig trappegang styrker desuden din kondition, træner dit hjerte og dine lunger og øger din krops iltoptagelse. Studier viser yderligere, at det forbedrer din koordinationsevne og ser ud til at kunne øge mængden af det gode kolesterol i blodet. Når du tager trappen i fuldt firspring, kan du selvfølgelig også se frem til strammere balder og lår og en forbrænding, der bliver skudt i vejret. Mon ikke du snart lader elevatoren køre tom? 

2. Få nok vand

Vi ved det egentligt godt - vi skal drikke ca. halvanden-to liter vand om dagen, og mere hvis vi sveder meget eller er syge. Alligevel får mange af os ikke nok væske, og det kan, ud over tørst, også indebære, at vi bl.a. kan blive svimle, ukoncentrerede og få hovedpine. Et nemt og velsmagende hverdagstip til at få nok væske er at fylde en flaske med koldt postevand og tilsætte skiver af f.eks. citron, lime, appelsin, agurk, mynte – helst usprøjtet - eller hvad du synes, giver en skøn og frisk smag og et appetitligt udseende. Stil flasken koldt, og tag den så med ved skrivebordet, i bilen, til forældremødet, på cykelturen eller hvor du end bevæger dig hen. Når vandet har en indbydende smag og ser indbydende ud, er der langt større sandsynlighed for, at du husker, at få tørsten slukket.

3.  Hjælp maven på vej med Lactocare

Hvis vores mave ikke er – og forbliver – i balance, kan de fleste skrive under på, at livskvaliteten er forringet. Hvis vi føler os oppustede, eller tarmene rumler til et vigtigt møde, på en romantisk date eller vores fokus bare konstant er nede i maven, tager det opmærksomhed fra alt det andet, vi bør have fokus på. For nogle betyder det endda, at de takker nej til sociale aftaler. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Vores tarme og mave har været i fokus i flere år nu, og man ved at mindst 80% af vores immunforsvar sidder i tarmen. Et normalt immunforsvar er vigtigt for både vores fysiske og psykiske tilstand. Mælkesyrebakterier er naturligt tilstede i vores tarme og med Lactocare Advanced får du et yderligere dagligt kosttilskud med 20 milliarder mælkesyrebakterier fordelt på 12 forskellige velkendte stammer, og du kan nøjes med 1-2 kapsler dagligt. Du kan evt. stille dem på en fin lille bakke sammen med familiens øvrige kosttilskud og vitaminer, så bliver de hurtigt en del af dine nye sunde forårsrutiner, hvor din mave ikke står i vejen for dine planer.

4. Walk-and-talk    

Er du blevet indkaldt til endnu et møde i et indelukket lokale? Eller har lavet en aftale med din veninde på en cafe over en dyr (og kalorierig) café latte? Så er det tid til at indføre en sund og billig vane: Studier har nemlig vist, at hjernen fungerer langt bedre, når vi er i bevægelse, da det bl.a. fjerner kroppens stresshormoner. Bare det at gå 'letter' dine tanker, og en ’walk-and-talk’ udenfor kontoret med kollegerne eller med din veninde i stedet for det stillestående møde er altså en direkte genvej til at sætte gang i tanker og evnen til refleksion. Du får skærpet dine sanser og kommer ned i kroppen, får frisk luft og let motion. Det er ikke uden grund, at den græske Diogenes ca. 400 år før vores tidsregning opfandt ordsproget ”Solvitur ambulando”, som betyder ”alt løser sig, når du går”. 

5. Gå offline 

Hånden på hjertet: Da du sidst stod i kø i supermarkedet eller ventede ved busstoppestedet, lod du så tankerne flyve, betragtede dine omgivelser eller faldt ligefrem i snak med en person? Eller tjekkede du din mobil? Sandsynligheden for at mobilen er svaret, er ret stor, ligesom den sikkert også kommer frem mange andre gange i løbet ad dagen og aftenen. Vi bliver konstant bombarderet med nyheder, oplysninger og beskeder, vi skal forholde os til - og det er faktisk ikke sundt. Hjernen har brug for en pause, og vi går glip af sociale stunder, hvor vi burde være fuldt nærværende. Så lad den femte sunde vane dette forår være at gå offline nogle timer hver dag. Lad trygt mobilen ligge i skuffen og vær til stede, der hvor du er. Oplev, at den store verden stadig består, selvom du ikke har forholdt dig til den i nogle timer.

HUSK DINE MÆLKESYREBAKTERIER

Lactocare er en serie af 11 koncentrerede produkter, der alle er baseret på mælkesyrebakterier, som ud over at findes i syrnede mælkeprodukter også findes naturligt i vores egen mave-tarm-kanal. Lactocare anvender en patenteret Cryo-teknologi for at sikre, at så mange af de gode bakterier som muligt når frem til tarmsystemet i live. I flere af produkterne er mælkesyrebakterierne kombineret med andre aktive ingredienser. Se hele udvalget og find ud af, hvad der passer til netop dine nye sunde vaner på lactocare.dk.

Køb Lactocare Advanced her.

 

Læs mere om: