Annonce
Kost & motion

5 gode grunde til at købe dansk frugt og grønt

Mange af os gør det allerede: køber helst dansk frugt og grønt. Men hvorfor er det egentlig, det giver så god mening at købe grøntsager og frugt, som er dyrket lokalt? Se med her.

Danmark er et af de lande i verden, hvor der findes færrest rester af pesticider i fødevarer. Læs mere på osdergror.dk
 
Noget frugt og grønt er anderledes. Det kommer ikke fra fjerne himmelstrøg, men fra jorden omkring os. Det er dyrket af danskere, med danske standarder både inden for sikkerhed og kvalitet. Friskhøstet og plukket i nærheden af dig. Danskerne foretrækker dansk frugt og grønt – og det er gode grunde til.

5 gode grunde til at kigge efter det danske flag, når du køber frugt og grønt

  • Der er færre pesticider
  • Der er kortere vej fra jord til bord
  • Du støtter danske gartnere
  • Du får høj kvalitet
  • Du får høj fødevaresikkerhed

72 % af danskerne foretrækker at købe dansk frugt og grønt* 

Det giver god mening, for det er produceret efter danske standarder og af danske gartnere. Så når vi vælger det danske flag på vores produkter, så vælger vi også produkter, der er produceret på en anden måde end mange andre steder i verden. I Danmark stiller både myndigheder og gartnerne selv særlige krav til blandt andet hygiejne og miljø – og det medfører sikre produkter. Men vi stiller også særlige krav til kvalitet. I Danmark producerer vi alt fra kål til tomater, agurker, æbler, jordbær og alskens andet. Fælles for de produkter er, at de næsten gror i vores egen baghave og derfor er så friske som muligt, når de lander på tallerkenen.

Godt gartnerhåndværk

Men det er ikke alene den korte afstand, der gør, at dansk frugt og grønt er noget særligt. Mange sorter udvikler særlig smag af at kæmpe med det danske klima i stedet for at vokse i sydens sol og blive plukket, før de er rigtigt modne. Men det er ikke kun klimaet, der gør det. Danske gartnere arbejder blandt andet med nyttedyr for at undgå sprøjtegifte, computerstyrede æblehoteller for at sikre friske æbler uden kemi, og en tro på, at et godt dansk gartnerhåndværk kan smages.
Kig efter det danske flag, når du køber frugt og grønt. Så ved du, at det er dyrket i Danmark. Læs mere på osdergror.dk
 
* Analyse gennemført af Analyse Danmark på vegne af Dansk Gartneri 2016.