Annonce
Makeup & hudpleje

Tør hud? Sådan plejer du den bedst

Vi elsker vores alder og vores hud – derfor skal vi passe godt på den, uanset hvilke udfordringer den indimellem giver os. Tør hud er et problem for mange, og det er derfor vigtigt at vælge de helt rigtige og milde hudplejeprodukter, der fugter og lindrer den følsomme hud.

Advertisement

Tør hud er meget almindeligt i vores nordiske klima, men det kan opleves forskelligt fra person til person. Nogle føler blot, at huden er lidt tør og stram, mens andre har så tør hud, at den sprækker. 

TØR HUD MANGLER FUGT

Hudens overflade er opbygget af hornceller, der holdes sammen af fedtstoffer kaldet lipider. I en normal, sund hud sørger lipiderne for at binde fugt i huden, så der skabes en beskyttende barriere, der forhindrer, at fugten fordamper. En tør hud har underskud af lipider og kan dermed ikke binde den mængde af fugt, huden har behøver for at fungere normalt: Fugten fordamper, og huden bliver tør.

EN BALANCE MELLEM FUGT OG FEDTSTOFFER

Tør hud har altså brug for at få tilført fugt, så den bliver mættet. For at undgå at fugten herefter fordamper, skal hudens barriere tætnes med lipider, så fugten bindes i huden. Det er derfor vigtigt, at der både er gode fugtgivere og fedtstoffer i din creme. Hvor meget fedt der er nødvendigt, afhænger af din hud. Er den ekstremt tør, kræver den mere fedt. Med alderen producerer huden færre lipider, og derfor kan det være nødvendigt at skifte fra en lettere lotion til en federe creme i takt med, at du bliver ældre, eller hvis miljø eller sæson gør din hud mere tør.

3 myter om tør hud

Tør hud er kun et problem om vinteren? Nej. Det er rigtigt, at kulde øger problemer med tør hud, men mange døjer med tør hud hele året rundt. I vinterhalvåret kan du med fordel skifte til en creme med et højere fedtindhold. 
Original Clinic Cream, 250 g, 129,95 kr.
 
Hvis jeg bare drikker vand nok, har jeg ikke brug for fugtighedscreme? Nej. Selv om vand er med til at fugte huden indefra, er det ikke nok til at holde den mættet. Huden har stadig brug for at blive plejet udefra – især hvis den er tør eller sart.
Face Vital Cream, 50 ml, 109,95 kr.
 
Sæbe virker udtørrende på huden? Ja. Almindelig sæbe indeholder vaskeaktive ingredienser, der fjerner fedtstof fra huden, så den får sværere ved at holde på fugten. Brug i stedet en mild badeolie, som blødgør og plejer huden. 
Shower and Bath Oil, 200 ml, 69,95 kr.
 
FAKTA OM DECUBAL
Indholdet i Decubal er et resultat af bevidste valg. I Decubals produktserie er der udvalgt ingredienser, som beskytter, fugter, plejer og reparerer huden, hvis skaden er sket. Decubal indeholder derfor ikke stoffer, som kan give allergi – eller er mistænkt for at kunne skade kroppen. 
Decubal er hudpleje til huden, som er tør og sensibel og udfordret af det danske og nordiske klima. 
Du finder produkterne på dit lokale apotek.

 

Advertisement

Læs mere om: