Annonce
Makeup & hudpleje

Mørke rande? Sådan slipper du af med dem

Mange af os døjer med mørke rande under øjnene – efter en hård nat, en stresset periode eller bare i det hele taget. Men hvordan dækker vi dem? Vi har fået makeupartistens bedste fifs.

Den tynde hud under øjnene er for mange af os en kilde til daglig ærgrelse, fordi blodkarrene i området kan få huden til at se noget mørkere ud end resten af ansigtet. Helt almindelige sundhedsråd, som vi nærmest kender til kvalmegrænsen, kan i nogle tilfælde hjælpe på de mørke rande: Motion, god nattesøvn, sund og alsidig kost, ingen rygning og en nogenlunde stressfri hverdag. Har du haft mørke rande, siden du var lille, er de højst sandsynligt genetisk betinget.

Uanset af hvilken grund de er der, vil vi gerne kunne dække dem så godt som muligt. Derfor har vi bedt Marie Dausell, som er makeupartist for Nilens Jord, om at lede os igennem den bedste teknik til at dække de mørke rande. Første skridt er at sørge for, at huden under øjet får godt med fugt hver eneste dag.

Sådan dækker du bedst de mørke rande

  1. Start med at fugte huden under øjet med en god øjencreme som øjencremen med Vitamin E fra Nilens Jord. Dup det først på i fire små klatter fordelt under øjet, og fordel det så forsigtigt i hele området under øjet.
  2. Brug en let og blød concealer i en lidt lysere tone end resten af dit ansigt, og tegn med en mindre pensel en trekant af concealer under øjet.
  3. Blend concealeren ud med en større pensel og eventuelt fingrene. Husk også at komme ind i øjenkrogen, og tjek, at der ikke er nogen synlige kanter, så concealeren er blendet helt ind med din foundation.
  4. Brug en transparent pudder som Nilens Jord Priming and setting powder, så looket holder hele dagen. Der er ingen grund til at vælge pudder med farve, for det skal ikke dække, kun mattere og fiksere concealeren.
  5. Husk: Brug ikke for meget, da det så nemt kan komme til at se lidt tørt ud.
  6. Når du fordeler pudderet, så pres det ind i huden i stedet for at gnide det rundt.

De produkter har vi brugt:

Læs mere om: