Annonce
Makeup & hudpleje

Elsk dine rynker – alder er moderne!

I mange år har der været ekstrem fokus på ungdom (og jagten på den!).Men vi er trætte af at løbe fra tiden løbe fra i stedet for at nyde den livsfase, vi er i – og få det allerbedste ud af den. Rynker eller ej.

”Lev livet!” lyder devisen, som mange af os prøver at efterleve. Men livet efterlader også tegn på aldring, og dem bliver vi bedre og bedre til at rumme. Det må godt kunne ses, at vi ikke er 25 år længere - moden hud kan også være velplejet og smuk.

Der ses nemlig en tendens til, at vi i højere grad end tidligere trives med vores modenhed og vores alder. Vi synes, det er fedt at have levet et liv, og derfor er det okay, at man også kan se på os, at vi efterhånden har svært at slukke alle lysene på lagkagen blot ved et enkelt pust. 

I år 2016 lavede Aller Media et stort kvindestudie, som tydeligt viste, at kvinder, på tværs af alderen 18-65 år, fascineres af andre kvinder med udstråling og personlighed – uanset alder.

- Kvindeidealerne undergår stor forandring i disse år, hvor vi har taget hul på en æra, hvor de ærlige og nære værdier skinner igennem. Det betyder, at kvinder vil se ’rigtige’ kvinder, de kan spejle sig i og identificere sig med. Naturlige kvinder med personlighed og ægte power, og fejl og mangler som alle andre. Vi er kørt trætte i uopnåelige glansbilleder”, udtaler Marianne Ravn, Senior Strategisk Konsulent og en af personerne bag det store kvindestudie fra Aller Media.

Skønhed handler i dag i høj grad om balancen mellem det indre og det ydre, hvilket betyder, at kvinder er meget bevidste om fordele ved deres skønhedsprodukter; disse kan imidlertid ikke stå alene, da både personlighed og livsglæde spiller en kæmpe rolle. 

- Opfattelsen af skønhed, og hvad der er smukt, transformeres gennem livet, hvor yngre kvinder generelt set er mere fokuseret på det ydre, som flot hår og flot hud, hvor vi fra midt 30’erne og opefter ser skønhed mere bredt, og hvor smilerynker og det at hvile i sig selv i høj grad anses for at være smukt. Når det er sagt, så er ’naturlighed’ det ord alle kvinder, på tværs af alder, ligestiller med skønhed. For eksempel er det helt store statussymbol blandt kvinder overskud og dét at have det godt med sig selv, og det er dét vi kvinder gerne vil portrættere og spejle os i, siger hun.

De nye buzz-ord er no-age, slow-age og pro-age

Betyder det så, at vi ikke behøver at pleje vores hud? Bestemt ikke. Vibeke Nielsen, 55, er skønhedsredaktør på femina og følger alverdens skønhedstendenser tæt – og selv sværger hun til gode cremer og god hudpleje for sund og gennemfugtet hud.

Hun peger på, at alder og modenhed er ved at vinde indpas i skønhedsindustrien.

- Der er helt klart en tendens til, at alder er mere cool nu og bliver talt op på mange fronter. Man taler om alder i stedet for at være imod den – og det gælder ikke kun inde for skønhedsbranchen. Det er blevet populært at være voksen og erfaren. Retningen er, at vi begynder at bruge udtryk som no-age, slow-age og pro-age, hvor man bestræber sig efter at være den bedste, mest realistiske version af sig selv, siger hun.

På hvilken måde realistisk?

- Vi kan ikke skrue tiden tilbage. Det er der ikke nogen, der har knækket koden til endnu. De fleste af os ved godt, at vi ikke kan fjerne rynker. Vi kan gøre meget og minimere dem, men at fjerne dem, det kan vi ikke endnu.

- Selvfølgelig vil vi gerne drømme og tro på, at det virker, men i virkeligheden er det den gode hudpleje og sunde livsstil, som gør det godt for os – herunder gode cremer, der virker! De kan hverken gøre os yngre eller fjerne rynker helt, men de kan nære og fugte huden. En tør hud ser mere slap ud, mens en gennemfugtet hud er mere boostet og fyldig at kigge på, siger hun.

 

Tigergræs og forkælelse til din hud

L’Oréal Paris Revitalift Cica Cream er en genopbyggende dagcreme, som minimerer synligheden af fine linjer og giver huden fugt.

Cica cream får sit navn fra ingrediensen Centella Asiatica, som har en århundrede lang historie inden for kinesisk medicin, men er nyt for de fleste i vesten – indtil L’Oreal udvalgte ingrediensen som den bærende i deres nye Cica cream. Cencella Asiatica kaldes også tigergræs, fordi historien fortæller, at tigre på savannen ruller sig i planten for at pleje og hele deres rifter. Ekstrakt fra tigerurten styrker nemlig hudens beskyttende barriere og forsvarer huden mod mikroinflammationer.

Cica cream er let i konsistensen og hjælper med at beskytte og styrke huden, så den føles blødere, glattere og mere fast. Brug den hver dag for at beskytte og pleje din hud bedst muligt.

 

Læs mere om: