Annonce
Hår

Plex – hvad handler hypen om, og er det noget for dit hår?

Der er gode hårdage, og der er dårlige hårdage. Hvis du er en af dem, der har flest af de sidstnævnte, fordi dine lokker virker glansløse, slidte og triste, er den populære plex-teknologi måske noget for dig. Bliv klogere på, hvad den går ud på lige her.

Plex. Du har sikkert en veninde, der har prøvet det. Eller også er du gået forbi en frisørsalon, der har behandlingen på menukortet. Hvis ikke det er tilfældet, og du ikke har den fjerneste idé om, hvad plex-teknologien går ud på (eller hvorfor så mange snakker om det!) kan du få en introduktion her; der er nemlig en ret stor sandsynlighed for, at det også er noget for dig.

Hvad går plex ud på?

Plex-teknologien blev udviklet, fordi man gerne ville finde en løsning på skadet, slidt og ødelagt hår.

Helt kort fortalt genskaber en plex-behandling de svovl- og saltbindinger i hårstrået, der bliver ødelagt af varmebehandlinger og kemiske behandlinger som farvninger og blegninger.

Mange af os kender og bruger i forvejen hårkur og conditioner, som virker plejende – men ikke reparerende – på ødelagt hår. Begge dele gør håret skinnende og blødt, men på vidt forskellige måder. En almindelig kur virker uden på håret, mens en plex-behandling virker inde i selve hårstrået.

Derfor er behandlingen især god til dig, der farver hår, har behandlet hår – fx permanent – men også bare til dig, der døjer med hårstrå, der knækker eller med meget porøst og mat hår, der hele tiden går i knuder.

Hvordan får jeg en plex-behandling?

Du kan få en plex-behandling på flere forskellige måder. Flere frisører tilbyder behandlingen i deres salon, hvor du enten kan få den sammen med hårfarvning eller som stand-alone.

Ved hårfarvning bliver plex-serum tilføjet i farven, så dit hår bliver beskyttet og repareret, mens farven virker. Når farven er skyllet ud, får du typisk en plex-conditioner i håret, som forsegler hårrødderne og får hårfarven til at holde længere.

Efter cirka tre uger kan du bruge en plex-hjemmebehandling som fortsættelse på den salonbehandling du har fået. Denne kan du også bare bruge som en almindelig hårkur, selv om du ikke har været en tur forbi salonen tidligere. Effekten vil stadig være plejende og genopbyggende.

Skal jeg til frisøren for at få den hypede plex-effekt?

Det har tidligere været sådan, at du skulle til en frisør med plex-produkter i repertoiret, før det var muligt at få en behandling; men det er ikke længere tilfældet.

Schwarzkopfs nye Color Expert-hjemmefarve med OmegaPLEX er den første af sin slags, hvor plex-teknologien er taget i brug. Hjemmefarven er – ligesom i en professionel salon – bygget op om et tre-trins-system, hvor håret både bliver beskyttet under og efter farvningen. Desuden medfølger et plejende serum, som du kan bruge tre uger efter farvebehandlingen. Det skulle give 90 procent mindre slitage i forhold til ubehandlet hår.

Nemme tips til mere velplejet og sundt hår

  • Drop den daglige hårvask. Shampoo og hårvask dræner håret for sine naturlige olier, der er med til at give håret glans.
  • Begræns føntørring, glattejern og krøllejern. Varme stylingredskaber slider på håret, så lad dit hår lufttørre (når det er muligt) og se, om du kan undvære det glatte look i ny og næ.
  • Brug elastikker uden metalsamling. Det kan virke som en ret lille ting, men den lille metalsamling, der findes på mange hårelastikker, har den uheldige virkning, at den river dine hår over.
  • Væn dig af med ’håndklædeturbanen’, når du har vasket hår. Dit hår har hverken godt af at blive vredet op i et håndklæde eller gnubbet hårdt med det grove stofmateriale. Hår er meget skrøbeligt, når det er våt, så selv om det tager lidt længere tid om at tørre, så prøv at få det overskydende vand væk ved hjælp af dine fingre.
  • Prøv en plex-behandling. Enten hos frisøren eller i din hjemmefarve med Schwarzkopf Color Expert med OmegaPLEX.

Hjemmefarve med PLEX-behandling

Giv dit hår en styrkende PLEX-behandling, når du farver hår derhjemme, med Schwartzkopfs Color Expert-hårfarver. Hårfarven kommer i 16 nuancer, også blondering. Find den i Matas eller supermarkedet.