Annonce
Hovedretter

Baconsvøbt farsbrød med økologiske rodfrugter og kartofler

Når du pakker farsbrødet ind i bacon, bevares kødets saft og kraft, samtidig med at baconskiverne afgiver en lækker salt og lidt røget smag. Og det hele - selv baconen - er økologisk.

 

Økologi er på alles læber i disse år – og med god grund. Økologiske landbrug er nemlig bedre for os selv, for naturen og for dyrene.

Nu kan vi også få økologisk bacon uden at skulle til en særlig slagter – Tulip har nemlig lanceret en økologisk bacon fra danske, fritgående grise. Den økologiske bacon er fri for tilsat nitrit, og kødet er saltet og røget over bøgeflis. Ingredienselisten er derfor helt simpel: Brystflæsk og salt - intet andet.

Vi var selvfølgelig nødt til at prøve den nye økologiske bacon fra Tulip i en lækker økologisk ret perfekt til aftensmaden.

Baconsvøbt farsbrød med rodfrugter og kartofler

Tid: 50 minutter. Ovntid: 30 minutter. Antal personer: 2
 
300 g hakket okse og gris, økologisk 
1 tsk. salt
1 lille løg
60 g bacon i tern, økologisk fra Tulip
1 gulerod
1 lille pastinak
1 tsk. tørret timian
1 æg
½ dl rasp
1 dl vand
friskkværnet peber
100 g bacon i skiver, økologisk fra Tulip
 
TILBEHØR:
2 bagekartofler
½ kg blandede rodfrugter
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
evt. lidt frisk timian
 
Rør kødet sejt med salt. Pil og hak løget. Skræl gulerod og pastinak, og riv dem groft. Steg løg, gulerod, pastinak og bacontern på en pande, til grøntsagerne er møre. Krydr med timian. Rør blandingen i farsen sammen med æg, rasp og vand. Lad den hvile i 5 minutter. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis farsen er meget fast, og krydr med peber. Læg baconskiverne i kryds på et stykke bagepapir, form farsen til et ovalt farsbrød, og læg farsbrødet oven på baconen. Flet baconskiverne omkring farsbrødet, vend det om, og flyt det over i et ovnfast fad. Bag farsbrødet i en 200°C varm ovn (varmluft) i ca. 30 minutter.
 
TILBEHØR:
Skræl kartofler og rodfrugter. Skær dem i stave, vend dem med olie, og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg dem sprøde og gyldne i ovnen sammen med farsbrødet i ca. 30 minutter. Krydr med salt, peber og evt. timian.
 
Find flere lækre opskrifter med økologisk bacon her

  • Tulip Økologisk Bacon fås i både skiver og tern. Tulip Økologisk Bacon består af dansk Friland Økologi brystflæsk, der er saltet, røget over bøgeflis og herefter skåret i skiver eller tern.
  • Produkterne er helt uden tilsat nitrit og har dermed et ægte og naturligt udseende. Smagen er stadig den velkendte smag, som du kender fra Tulips Originale Bacon.
  • Tulip Økologisk Bacon er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse, skåret dansk grisekød og helt uden tilsat nitrit. Ingredienslisten for denne bacon er derfor ganske simpel: Økologisk brystflæsk og salt – intet andet!

Læs mere om, hvordan grisene fra Friland Økologi lever på www.friland.dk

 

Læs mere om: