Kærnemælkskoldskål
Desserter

Kærnemælkskoldskål med rabarberkompot

Der er noget helt særligt over traditionsrige opskrifter, der er gået i arv gennem generationer. Rør en gammeldags koldskål med æg, citron og vaniljeprikker, og send en kærlig tanke til en af de bedste. Her får du en god gammeldags opskrift på kærnemælkskoldskål med rabarberkompot

Kærnemælkskoldskål med rabarberkompot

Tid: 30 minutter + afkøling.
Antal personer: 4.
 
DET SKAL DU BRUGE
4 æggeblommer
½ dl sukker
korn af 1 vaniljestang
skal af 1 usprøjtet citron
1 l kærnemælk
2 dl ymer eller tykmælk
 
 
RABARBERKOMPOT
6 stilke rabarber
2 dl sukker
½ dl vand
 
TIL SERVERING
evt. spiselige blomster, fx hyldeblomster
 
PRØV OGSÅ: Kærnemælkskoldskål med hjemmebagte kammerjunker
 

Opskrift - sådan laver du kærnemælkskoldskål med rabarberkompot

 
1. Pisk æggeblommer sammen med sukker og vaniljekorn med en elpisker til en hvid og luftig masse. Riv citronskal fint, og pisk den i æggemassen sammen med kærnemælk og ymer eller tykmælk. Sæt koldskålen på køl.
 
2. RABARBERKOMPOT: Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Bring dem i kog i en gryde sammen med sukker og vand. Kog i 5-6 minutter, til rabarberne er møre. Blend dem til en fin puré med en stavblender direkte i gryden. Afkøl helt.
 
3. SERVERING: Anret koldskålen enten i portionsskåle eller i en stor serveringsskål. Fyld rabarberkompotten i en sprøjtepose, og sprøjt små prikker af rabarberkompot ud i koldskålen. Træk prikkerne ud i et mønster med et tyndt træspyd el.lign. Pynt evt. med spiselige blomster.
 
4. Servér straks med resten af kompotten ved siden af i en skål.