HELLE FOR MIT SOMMERHELLE

 
For mange, mange år siden besøgte jeg Danmarks mest kendte heks Dannie Druehyld. Jeg havde en forestilling om, at hun boede i en skummel hytte, at hun havde en kost (som nok ikke kunne flyve, men alligevel), dansede i bare tæer, når mose­konen bryggede, og levede af brændenælder og kogte frøer. Til mit forsvar var jeg ikke så gammel. I virkeligheden hentede Danny Druehyld mig i sin aflagte gule postbil, kørte mig den lange vej fra togstationen til hendes lille hyggelige hus i Rold Skov. Her serverede hun kaffe og Karen Volf-småkager, mens hun fortalte, at hun troede på nisser, så selvfølgelig stillede hun mad ud til dem. Og kosten brugte hun til at feje med. Til gengæld forstod hun at sanke vilde planter, svampe og bær, der kunne spises, og som hun lavede salver, udtræk og teer af. For hun forstod om nogen at leve af og med natur­en på dens betingelser.
 
Det har taget alle os andre nogle år at forstå hendes pagt, men nu er tiøren (som man sagde dengang) til gengæld også faldet. Michelin-restauranterne har brilleret med myrer og mælkebøtter på menuen i årevis, mens vi andre så småt er begyndt at smage på ukrudt fra egen indkørsel. Vi sidder klistret til skærmen, når pære­danskere forsøger at overleve på birkeblade, bær og bark i vildmarken. Og vi drømmer om yogarejser og naturoplevelser (mens vi køber charterferie med børnepool og voksenbar). De fleste af os søger den der pauseknap, det helle, som naturen dengang gav Dannie Druehyld hver dag. 
 
Personligt er jeg så privilegeret at have mit eget helle; et fritidshus i en skov, hvor forbindelsen er så dårlig, at man lige så godt kan bruge tiden på at kigge på egern, der piler op og ned ad træerne, i stedet for at se sig sur på en skærm. Jeg hænger gardiner op, når jeg gider, planter bønner af lyst, og det er helt med vilje, at bunken af træ, der skal kløves, stadig ligger hulter til bulter i et stort rod, for jeg vil også have tid til at lytte til nattergalen, når den søger mage i maj.
 
Har du et helle? Et sted, hvor du giver dig selv lov til at fortabe dig i et DIY-projekt, et maleri eller et haveprojekt? Et sted, hvor du lader mælkebøtter være mælkebøtter, mens du selv fordyber dig i en god bog? Hvis ikke – så kan jeg varmt anbefale det. Og ved du ikke hvordan, så kan du jo begynde med at drømme om dit eget sommerhelle som på s 74.
 
God fornøjelse med INDRET og rigtig god sommer.

Ulla Johanne Johansson, boligfagredaktør

INDRET er boligmagasinet, der gør din personlige drømmebolig opnåelig. Inspirerer dig til hele tiden at forny dit hjem, guider dig til de bedste løsninger og giver dig konkrete tips og gode idéer, der er lige til at gøre efter.

smugkig indret 1922

INDRET udkommer 5 gange om året. Læs dem via PLING, som giver dig adgang til de bedste blade og magasiner 

Gå på opdagelse i INDRETs univers

INDRET er boligmagasinet, der gør din personlige drømmebolig opnåelig. Inspirerer dig til hele tiden at forny dit hjem, guider dig til de bedste løsninger og giver dig konkrete tips og gode idéer, der er lige til at gøre efter.