camilla kjems
Selvudvikling

Chefredaktøren: Søvn er det nye sort

En god søvn afspejler et velafbalanceret liv, hvor både hjerne og krop får tid til at tjekke ud og gå helt offline. Og det trænger vi i den grad til.

Det seneste år er en ny og i mine øjne helt fantastisk sundhedstrend skyllet ind over os: Søvn. For en sovetryne som mig er det en af de bedste nyheder i årtier. Jeg elsker at sove, men selv om jeg altid har vidst, at søvn i en vis forstand er sundt, har jeg altid haft lidt dårlig samvittighed, ja endda følt mig lidt svag på grund af mit store søvnbehov: 8 timer er et minimum, for at jeg kan føle mig udhvilet. Men nu viser forskning, at en god søvn ikke bare er vigtigt i forhold til, hvor frisk man føler sig, men også i forhold til hjernefunktion, vægt og forebyggelse af sygdomme som åreforkalkning, cancer og alzheimer.
 
 
Og det er ikke kun forskere inden for sundhed, der har fået øjnene op for søvnens store betydning. Også nogle af erhvervslivets største personligheder har understreget betydningen af at arbejde lidt mindre og sove lidt mere. Heriblandt Amazons stifter Jeff Bezos og Facebooks topchef Sheryl Sandberg, der begge har udtalt, at de har brug for 8 timers søvn for at kunne præstere optimalt. Og sidste år udgav stifter af The Huffingpost Post Arianna Huffington bestselleren ”The Sleep Revolution”, hvori hun spår, at søvn og restitution i fremtiden er en af de vigtigste faktorer, når det gælder sundhed og succes – både personligt og i erhvervslivet. Hendes egen virksomhed blev, ifølge hende selv, først en succes, efter at hun var gået ned med stress og lærte at tage vare på sig selv (og sove!) – for dermed at have mere overskud i de arbejdende timer.
 
KØB et abonnement på femina og vælg din egen velkomstgave: Moshi Moshi jakke, Södahl plaid eller et af vores skønhedssæt
 
Jeg tilslutter mig trenden til fulde og tror oprigtigt på den. For en god søvn afspejler et velafbalanceret liv, hvor både hjerne og krop får tid til at tjekke ud og gå helt offline. Og det trænger vi i den grad til.
 
Camilla Kjems
Chefredaktør
camilla.kjems@femina.dk
 
FÅ ET SMUGKIG I UGENS FEMINA I GALLERIET HERUNDER, HVOR VI SÆTTER FOKUS PÅ SØVN

Smugkig i ugens femina - 1906

 
Læs mere om: